lørdag 30. januar 2010

Øvingsnotater: på gulvetDag 1

Impro 1: Tema: Tung – Lett
Juhanni og Amund lager musikk på sine installasjoner. Liv Hanne ligg på urørlig på gulvet. Klaus beveger lamper med lys i det ellers mørklagte rommet. Bordlampa legges på gulvet, Liv Hanne beveger seg sakte langs gulvet mot den. Legg seg over lampa. Det blir mørkt. Slutt.

Impro 2: Tema: Loop
Klaus tar av og på genseren. Mange ganger. Gjør gester. Mange ganger. Liv Hanne kommer inn sier ”Stopp, æ sir; du må stoppe”. Mange ganger. De møtes. Mange ganger. Noen ganger ikke. Alt stopper. Slutt. Juhanni og Amund lager masse loop i lyden.

Impro 3: Tema: Punkter
Liv Hanne ligger på gulvet under raden av skjorter knappet sammen. Hege former klær rundt ho. Hun snakker om et SPA besøk. Klaus legger hodet oppå panna hennes. Hun beveger seg. Kaster klærne rundt og oppi lufta. Musikken tar imot. Slutt.

Impro 4: Tema: Årsak og virkning
Klaus får på lua si av Hege. LivHa har slips rundt halsen. Juhanni og Amund spiller korte snutter. Alle reagerer en og en om gangen på det foregående. Masse stillhet. Det er spennendes. Skape forventninger.

Impro 5: Juhanni og Amund spiller rytmisk. Tango. Fint. Klaus spiller på radio. LivHa spiller på orgelet.

Impro 6: Juhanni og Amund spiller rytmisk. Det høres ut som tango. LivHa er kledd i husmorkjole. Har en rosa miniatyr radio i handa. Klaus kommer inn, de danser, noen ganger er de sammen.
Dag 2:

Impro 1: Juhanni spiller på orgelet fra søppelfyllinga, en gammel Bluegrass låt; 'Bury me under the willow'. Vi synger med og transformerer den etterhvert rytmisk. Vi bruker lamper, lokk og LP spillere som trommer. Vi får bilder av at vi kan gå i prosesjon bærende på objekter som har mistet sin verdi og som kan begraves.

Impro 2: 6 herreskjorter er knappet sammen til en lang rad, den holdes fast i enden og strekkes ut som en tørkesnor. Utøverene går inn og ut av skjortene, kler de på, har møter med de andre inni skjorteermene, tar opp mobiltelefonene snakker inni skjorteermene. Klaus snurrer seg inn og kler på seg alle skjortene utenpå hverandre.

Impro 3: Kristin og Morten sitter med ryggen til foran hver sin skrivemaskin. Lyden av tikkinga forsterkes av Juhanni og Amund. Tastaturet filmes og projiseres på ryggen til Kristin, så på teppet bak. Nok en video projiseres der; en panne i et ansikt. Når disse to projiseringene legges oppå hevrandre blir det til et tastatur som hamres på en panne.

Impro 4: Klaus og Liv Hanne beveger seg bak Kristin og Morten som hamrer løs på skrivemaskinen. Klaus gir Kristin motsand; dytter ho i ryggen, løfter på en arm, ho skriv annerledes, blir forført, bortført, sint? Morten deklamerer en tekst; han fortell at han er så lei av kake som han elsker så inderlig. Liv Hanne snurrer inn alle telefon nummer ho kan på den gråe gamle telefonen. Røret løftes av. Slutt.

Impro 5: Morten og Liv Hanne; lyder og bevegelse. Morten leser bokstavene; u, n, g, a, m, e, l. Liv Hanne kroppsligjør dem. Det fønker.

Tekst: Liv Hanne Haugen. Foto: Ingunn Alette Mæhlum

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar