mandag 25. januar 2010

Folk, og ting de skal selge

Sted: Hos Familien Adriansen i Tromvika på Kvaløya. Foreldrene bor i huset, men døtrene har flytta hjemmefra. Familien har vært faste selgere på Grønn Hverdags bruktmarked i over ett år.
Med: Pappa Arvid Adriansen, mamma Bjørg Adriansen, datter Ann-Heidi Adriansen datter Monica Birkeland.

Når gjenstandene skal selges: For what it's worth, Verdensteatret søndag 31. januar 2010.



Til salgs: "Jesus". Arvid Adriansen inne på bedehuset i Tromvika der han viser fram et maleri av en noe betuttet Jesus. Kona, Bjørg, sier følgende: "Som ei sa en dag på bedehuset: " det ser jo ut som vårherre har vært ute førr å selge smør og ikke fått betaling!"



Til salgs: "Fargeflasker". Ann-Heidi Adriansen (i speilet) vant flaskene på en trerekkers på bygdebingo. Hun pleide å være der hver fredag. Nå skal hun selge dem; hun samler bare på blå flasker nå.



Til salgs: "Krans". De har solgt en lignende for litt siden på bruktmarkedet. En dame hadde kjøpt den og sa hun hadde et høyt vindu hvor den passet perfekt. Kransen ble kjøpt fra en svær kassebil, full av blomster, på torget i Tromsø for minst 20 år siden. Ann-Heidi til venstre, Bjørg til høyre.



Til salgs: "Elgvasen" "Ikkje skjønne æ når æ ska bruke den," sier Bjørg. "Ikkje jakte æ på elg og ikkje kommer æ tell å gjøre det heller. Man får jo så mye man ikkje veit ka man skal bruke det til.
Til salgs: "Tulipaner". "Vi har bestemt oss førr å kvitte oss med litt heile tia framover. Det blir så mye å tørke støv av."

(Foto: Ingun A. Mæhlum)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar